Tahsin ERDEM
ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI
Biyografi Mesajı Fotoğraflar
Başkanın Sosyal Medya Hesapları

Almanya-Essen Heyetinden Belediyemize Ziyaret

18 Temmuz 2024

Almanya-Essen Heyetinden Belediyemize Ziyaret

Almanya’nın Essen şehri Belediye Başkanı Sn. Thomas Kufen ve heyeti bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere gelmiş oldukları şehrimizde Belediye Başkanvekilimiz Sn. Berran Şeker Aydan’ı ziyaret etti.

Ziyarette, Essen Belediyesi Uluslararası İlişkiler Uzmanı Luis Bibl, Essen Uyum Meclisi Başkan Yardımcısı Muhammet Balaban, Essen-Zonguldak çalışma grubu adına ZBEÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Özarslan, Zonguldak Valiliği İdare ve Denetim Müdürü Halil İbrahim Danacı, TSO Genel Sekreter Yardımcısı Erdem Koltuk, Esnaf ve Sanatkarlar Odası yöneticisi Soner Aksakal, Belediye Meclis Üyesi Fırat Birkan yer aldı.

Yapılan ziyarette, iki kent arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, yapılabilecek iş birlikleri, çevre turizm ve kültür alanında ortak proje yürütülmesi ve çevre alanında deneyim ve bilgi paylaşımı konularında istişarelerde bulunuldu.

Ziyarette, özellikle kentimizde yıllardır çevre ve insan sağlığını tehdit eden sorunlardan biri haline gelen eski çöp döküm alanın rehabilitasyonu konusunda AB fonlarından yararlanmak üzere ortak proje hazırlanması ve bu konuda iş birliği yapılması

hususunda Belediye Başkanvekilimiz Sn. Berran Şeker Aydan tarafından hazırlanan dosya Essen şehri Belediye Başkanı Thomas Kufen’e iletildi.

Başkan Kufen, tüm bilgileri dikkatle dinledi ve iletilen proje dosyasını inceleyeceklerini, iş birliği yapma isteğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından ziyaret, günün anısına hediye takdimi ve fotoğraf çekimi sonrası sona erdi.